Nehézmunkagépek irányítása

 • Tájékoztatás a GINOP 2.1.1. pályázatban való részvételről

  Kedvezményezettek neve:
  DATA-PRESS Kft.
  és Martin Metals Product Kft.
  Projekt címe:
  Nehézmunkagépek irányítását támogató
  képalkotó és jelölőrendszer kifejlesztése
  Szerződött támogatás összege: 307.702.631 Ft
  Támogatás mértéke: 61,80 %
  A projekt tervezett befejezési dátuma:
  2019. 01. 31.
  Projekt azonosító száma:
  GINOP-2.1.1-15-2016-00746

  infoblokk_kedv_final_CMYK_ERFA.jpg

  A DATA-PRESS Kft. mint a konzorcium vezetője és a Martin Metals Product Kft., mint konzorciumi tag együttesen 300 millió forintot meghaladó vissza nem térítendő támogatást nyert el a „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása” pályázati kiíráson. A közel 307 millió forint összköltségvetésű beruházásból képalkotó és jelölőrendszer kifejlesztése valósul meg.

   A projektben új, a gyakorlatban is használható szellemi alkotást, új műszaki-tudományos eredményt jelent a munkagépek irányítást támogató központi rendszer, amely lehetővé teszi, hogy a munkagép kezelője eddig nem látott pozícióból ellenőrizze a kritikus munkafolyamatok végrehajtását.

   A projekt eredményterméke, egy jelenleg nem ismert olyan irányítástechnikai eszköz, amely a munkagépek típusától független és egyszerre több ugyanazon a munkaterületen dolgozó munkagép támogatását teszi lehetővé.

   A létrejövő K+F eredmény a hazai és az Európai Uniós kiemelt építkezéseknél, ipari tevékenységeknél jelent jelentős előnyt mind a műszakvezető, mind pedig a nehézgépirányító munkások számára.

   Csökkenti a munkafolyamatok során bekövetkező személyi sérülések, anyag és szerkezeti károk kockázatát, valamint a munkahelyi személyi balesetek kockázatát is, azáltal, hogy előre jelzi a munkafolyamat során elzárt területre belépő munkásokat és illetéktelen személyeket.